Attari-Wagah's, la frontera entre Pakistan i Índia

A la Lonely Planet surt com a segona millor atracció turística del Punjab després del Golden Temple. La nit anterior, al tren, vam compartir trajecte amb una família d'Amritsar que tornava de Delhi de visitar la seva família, i ens van recomenar de totes totes que havíem d'anar a veure l'espectacle del tancament de frontera entre Índia i Pakistan.
 
les dones ballant a l'estil bollywood i les grades plenes a vessar d'indis exaltats!

Realment el tancament de frontera és concebut com un espectacle, ja que hi ha instal·lades grades a banda i banda de la frontera, i on els soldats amb l'uniforme oficial de cada estat es desafien des de cada costat tot realitzant provocacions a l'altre. L'ambient patriòtic que s'hi respira és brutal i tots els espectadors s'hi deixen la gola i no paren de cridar: "Hindustan zindabad!", és a dir, "llarga vida a la Índia!".

els indis fotografiant-se davant la frontera de Pakistan
 
La millor part, se'ns dubte, és la previa a l'espectacle, on el públic canta i balla els hits bollywoodienses del moment, on posen la música a tot drap, i es pot observar com es saben tots els passos i balls de Bollywood, a l'estil del tractor amarillo, però amb més bon gust.

la quadrilla que vol posar nerviós l'exercit de Pakistan!!! :p
 
El pitjor de tot és la mala organtizació a l'entrada, et fan entrar per separat homes i dones, et tracten com a animals, et criden i et menyspreen, sempre sota la mirada prepotent del poli indi enfilat a un cavall. Cal tenir present que no es poden entrar ni bolsos ni maletes.

la cresta guerrera dels soldats indis!, al costat pakistaní la porten de color verd...
 
Accedir a la frontera no té cap cost, tan sols el cost d'arribar-hi que surt per 100 rp/pax anada i tornada, i on el transport t'espera durant l'espectacle.

4 comentaris:

  1. Quina passada, quanta gent a la frontera del Pakintan! Ja veiem que us ho esteu passant mooolt bé! Abraçades! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. THE INCREDIBLE INDIA!!!
      Estan bojos aquests Indis....

      Elimina
  2. Increible, esto no nos lo perdemos!!! jeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo mismo! Estan locos estos indios!!!
      (como diría Obelix!)

      Elimina