COUCHSURFING by Buenos Aires

Després de més de 10 mesos d'haver iniciat el nostre viatge decidim estrenar-nos en el Couchsurfing, i ha estat un encert.
 
 tot fent un sopar de pa amb tomàquet i all a casa la Patrícia i la Maria, Buenos Aires 

Ja vam intentar-ho a Hong Kong però no va ser possible i fins ara no s'ha tornat a presentar la oportunitat, a Argentina!

Així que la nostra primera experiència ha estat a Buenos Aires, a casa la Sussie, en Felipe i la seva filla Salomé, mig alemana mig colombiana, creiem que nòmades és la definició que els escau, ells es consideren viatgers, però que temporalment estan vivint a Buenos Aires!
 
tot sopant a casa la Sussie, en Felipe i la Salomé

Després d'un parell de nits vam canviar de Couch i de barri, a casa la Patrícia i la seva filla María. On vam passar-hi les quatre nits següents. Va ser com tornar a casa, la Patrícia ens va cuidar com una mare!

Un dia vam fer un sopar a la catalana, a base de pa amb tomàquet i alls, per ben refregar-los, i truites, de carxofa i de patata, aquesta última seria més tipical spanish! I per postres crema catalana, amb la recepta de la tieta de Mas Oller! Llàstima que no disposàvem de cremador per fer-hi el carmel per sobre...

El següent dia vam tornar a repetir de postre, però aquesta vegada amb una xocolata desfeta per sobre, i la Patrícia ens va cuinar un pastís de tonyina tot aprofitant les clares que havien sobrat de fer la crema catalana! (al final del post us deixem la recepta de la crema catalana)
 
totes pendents del pastís de tonyina!! nyam.. nyam...

aquí el resultat del pastís de tonyina, boníssim!!!!
 
I aquí va ser quan vam decidir anar una setmana a Uruguai. A la tornada teníem la Patrícia esperant-nos a la terminal, cosa que ens va fer especial il•lusió, ja portem més de 300 dies fora de casa i arribar a un lloc i saber que t'estan esperant no té preu!

La raó era que aquella mateixa nit anàvem al teatre, a veure la Orquestra Atípica, Quién es el jefe, del Grupo de Teatro Catalinas Sur. Un teatre i una companyia amb una història molt especial en ple barri de la Boca, que recomanem ferventment a qualsevol viatger que passi per Buenos Aires.
 

trobada de Couchsurfing Argentina +50, on vam poder provar unes empanades tucumanes boníssimes!!
 
L'endemà vàrem fer un dinar de comiat a casa la Patrícia, juntament amb la María, la filla, la Josefina, la cosina, la Susana, una veïna, i nosaltres. Aquesta vegada els cuinem un plat ben típic, un arròs mar i muntanya! Per llepar-nos els dits!!

el xef, tot fent el sofregit, una bona sortida professional?

 i el pinxe, fent la picada
 
la nostra família a Buenos Aires

Moltes gràcies per tot, Patrícia i María!
Muchas gracias por todo, un fuerte abrazo, Patrícia y María! Os dejamos las recetas... tendrás de utilizar la icona de traducir la página! :-p

Aquí us deixem les receptes per si algú es vol animar!

CREMA CATALANA:

Ingredients:
1/2 litro de llet
6 rovells d'ou
6 cullerades soperes de sucre
1 cullerada de maizena
1 pela de llimona (només la part groga)

 
Preparació: Tot junt, en fred, ben remanat i posar-ho al foc, no deixar de remenar fins que bulli. Quan bulli ja ho podeu treure del foc, ja veureu que s'espesseix i si la deixeu bullir massa us quedarà gramullada. ;-)
 
Així de fàcil, esperem que surti bé a tots els que proveu de fer-la.

Per un litre doblar les quantitats.

ARRÒS MAR I MUNTANYA

Ingredients:
Costella de porc i salsitxes
Sepia o calamars
Gambes, musclos i petxines
1 Cabessa d'alls
1 Pebrot vermell o verd
1 Tomàquet gran
Pèsols (opcional)
Oli d'oliva
Arròs, una tassa de cafè per persona
Per la picada: all, julibert o safrà
 
 
Preparació: Posar oli a la cassola i sofregir les gambes, treure-les, seguidament posar-hi la costella tallada petita i les salsitxes a foc suau, quan estigui rosset posar-hi els alls tallats ben petits. Quan  estiguin una mica rossos posar-hi el pebrot tallat a daus. Deixar sofregir una mica i posar-hi la sèpia tallada que farà suc, quan estigui sec posar-hi el tomàquet triturat i que es vagi fent. Quan estigui ben fet ja estarà apunt per tirar-hi l'arròs i els pèsols.
 
 
En una olla a part fer bullir els musclos i les petxines, fer servir aquest brou per posar a l'arròs, 2 tasses per una d'arròs.

Quan estigui l'arròs i l'aigua a la cassola és moment de posar-hi la picada, les gambes, petxines i musclos per sobre. Quan bulli coure de 15 a 20 minuts, al gust de cadascú.

6 comentaris:

  1. Anònim23/10/12

    Sou unes persones molt maques! I tots aquells/es que us acullen tb! Quina aventura, què bonic tot! Continueu disfrutant :)

    Miriam des de Barcelona

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Miriam,
      Doncs sí, la gent que ens hem anat trobant han estat fantàstiques!!

      Molts petons,
      Txell i Xavi

      Elimina
  2. Hola chicos!
    Me parece que ya sabéis de qué va el asunto porque si no estamos equivocados ya habéis recibido uno de estos premios... pero a nosotros nos hacía ilusión daros otro así que en nuestro blog os hemos dejado un Liebster Award:
    http://elmundoasorbitos.blogspot.com.es/2012/10/liebster-awardspremiados-y-felices.html
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel premi!! Ens fa MOLTÍSSIMA il·lusió rebre aquest tipus de premis d'altres bloggers!

      Com ja sabeu, tenir un blog també porta els seus mals de cap, però gràcies als seguidors i a la gent que coneixes a través de la xarxa és brutal!

      Molts records!
      Ens veiem a la tornada!! ;-)

      Txell i Xavi

      Elimina
  3. Si torneu per Argentina, no dubteu en posar-vos en contacte! Jo hi porto vivint 3 anys així que podem recorre les parts de Buenos Aires menys turístiques o almenys, amb la mirada més porteña. M'alegro que hagueu trobat gent maca per allotjar-vos.
    Fuet-i-Mate

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres! Avui hem vist el vostre comentari!
      Prenem nota i a la pròxima ocasió t'avisem si tornem per Argentina!

      Una forta abraçada,
      Txell i Xavi

      Elimina